1. Anasayfa
  2. Tüp Bebek
Trendlerdeki Yazı

Tüp Bebek Nedir? Nasıl Yapılır? Tüp Bebek Süreci İşleyişi

Tüp Bebek Nedir? Nasıl Yapılır? Tüp Bebek Süreci İşleyişi
1

Tüp bebek nedir? nasıl yapılır tüp bebek işlemlerinin süreci işleyişi gibi birçok soru ile karşılaştık.

Birçok nedenden dolayı oluşabilecek durumlarda Doğal yöntemler ile çocuk sahibi olamayan çiftlerin tüp bebek ile çoçuk sahibi olabileceği bir yöntemdir.Bir yardımcı üreme tekniği olan tüp bebek tedavisi kısırlık, obezite, erkekte sperm kalitesi ve azlığı, kadında tüplerin tıkanıklığı ve yumurta sayısı, kötü hayat yaşantısı, beslenme ile birçok nedenden oluşabilecek rahatsızlıklardan dolayı çiftlerin doğal yoldan çoçuk sahibi olamayan kişiler tüp bebek ile çoçuk sahibi olmalarına imkan sağlar. Günümüzde en sık yapılan kısırlık tedavisi olan tüp bebek nedir ve yapılışı; Bir çifttin üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi ve döllenmiş ile yumurtanın anne rahmine yerleştirilmesi uygulanmasına yapay döllenme tüp bebek tekniği denmektedir. Tüp bebek yapılışında Kadın üreme hücresi yumurta, erkek üreme hücreleri spermler uygun koşullar altında toplanarak işlem gerçekleştirilir. Döllenme işlemi sağlıklı şekilde yapıldıktan sonra kadın üreme hücresi yumurtanın bölünmesi ile başlaması ve embriyo yapıya dönüşmesi beklenir embriyonun haline gelen yumurta anne rahmine yerleştirilir ve başarılı tutunması sonucunda gebelik süreci başlar. Tüp bebek yöntemi doğal gebelik halinden bir farkı yoktur.

Tüp bebek yapılış yöntemi iki farklı yöntemden oluşmaktadır.ilki olan klasik tüp bebek tedavisinde anne adayını yumurta hücresi ve baba adayının sperm hücreleri uygun bir ortamda bir arada bırakılarak döllenmesi beklenir. Bir diğer tüp bebek yöntemi ise mikroenjeksiyon uygulaması sperm hücreleri özel pipetler kullanılarak direkt olarak anne adayının yumurta hücresinin içerisine enjekte edilir.

Tüp Bebek Nedir Nasıl Yapılır Tüp Bebek aşamaları
Tüp Bebek Nedir

Tüp bebek nedir; tüp bebek tedavisinde anne adayından alınan yumurta hücresi ile baba adayının sperm hücreleri kadın üreme ortamı dışında laboratuvar ortamında bir araya getirilerek bir erkek sperminin kadın yumurta döllemesi ile embriyo elde edilir. Bu şekilde oluşan embriyonun anne rahmine yerleştirilmesi ile normal yöntemlerle gebe kalamamış kişilerde gebelik mümkün hale gelir.

Ne Zaman Tüp Bebek Yönetimine Başvurulmalı?

Tüp bebek tedavisine ne zaman başvuruşmalı; şöyle ki 35 yaş altınada olan gebe olmasını önleyecek bir hastalığı olmayan 1 yıl veya daha uzun bir süre korunmasız ilişkiye girmesine rağmen hamilelik oluşmaması durumunda bir doktora görünmesi gerekmektedir. Doktor tedavisi sonrası tüp bebek yöntemine başlaması uygun olan çiftler gerekli görüldüğü taktirde tedaviye başlayabilir. Tüp bebek tedavisinde 35 yaş üstü olan ve gebe kalmasını etkileyecek bir hastalığı olmayan anne adayı ise doktorunun uygun görmesi halinde 6 aylık bir tüp bebek tedavi denemesi yapılmaktadır.Tüp bebek tedavisinde zaman kaybetmemesi bir an önce tedaviye başlanması önemli bir husustur.

Tüp Bebek Tedavi Yaş Sınırı Nedir?

Tüp bebek tedavisinde kaç yaş sınırı bulunmaktadır ki bu yaş Anne adayı 45 yaş sınırı bulunmak. Fakat tüp bebek yaş sınırı 40 itibaren bir hayli azalmaktadır.Bu sebeple ileri yaş tüp bebek tedavisinde başarı oranı genç yaşdaki kadınlara göre düşüktür.

Tüp Bebek Kaç Defa Denenebilir?

Tüp bebek deneme sayısı olarak genel olarak 3 kez yapılmaktadır. Fakat her deneme sayısından sonra gebe kalma oradı düşmektedir.

Tüp Bebek

Tüp Bebek Hamile Kalma Şansı Nedir?

Tüp bebek gebe kalma şansı anne adayının yaşı, yaşam kalitesi ‘sigara,alkol vb’ kullanıp kullamaması ve embriyo kalitesi gibi faktörler halilelik oranlarında büyük önem taşır. Bu nedenle tüp bebek başarı şansı bu faktörlere göre değişir. 30 yaş altı kadınlarda tüp bebek başarısı şansı %55-60  iken 40 yaş üstündeki kadınlarda bu oran %15-20 düşmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi İçin Sıkça Sorulan Sorular

Tüp bebek tedavisi hakkında birçok akla takılan soru bulunmakta bu makalemizde bir kaçına değineceğiz sizinde tüp bebek yorum tedavisinde merak ettiğiniz konuları yorumlarda iletebilirsiniz.

Tüp Bebek Düşük İhtimalle Var Mı?

Tüp bebek düşük ihtimali doğal yolla gebe kalıp düşük yapma oranından çok az daha fazla görülmektedir.Ancak bunun tüp bebek tedavisi ile ilgili olmadığı annenin gebe kalmasını engelleyen nedenlerden dolayı olduğu gözlemlenmiştir.

Tüp Bebek Yumurta Nasıl Toplanır?

Tüp bebek yumurta toplama işlemi şöyleki yumurta içerisine özel iğne ile girilir yumurtanın içerisine folikül adı verilen içi sıvı dolu yapı boşaltılır. Özel İğne ile alınan sıvı bu sıvı bir tüpün içerisine transfer edilir. Bu işlem ağrılı bir işlem değildir, ancak tüp bebek Yumurta toplama işleminde hastaların rahatsız olmaması için hafif ya da genel anestezi altında yapılması daha uygundur.

Tüp Bebek Embriyo Anne Rahmine Nasıl Yerleştirilir?

Tüp Bebek Embriyo Rahme nasıl yerleştirme aşaması şu şekilde yapılmaktadır Rahim içerisine embriyo transferi oldukça basit ve kısa bir işlemdir. Bu işlem öncelikle rahim ağzına uzman doktor tarafından ince plastik bir kateter yerleştirilir. Embriyo, bu kateter aracılığıyla anne rahmine aktarılır.

Tüp bebek tedavisi yumurta ve sperm birleştirme işlemi 

Yumurta ve sperm nasıl birleştirilir tüp bebek tedavisi yumurta içerisine sperm yerleştirme işlemi video şeklinde görebilirsiniz.

Tüp Bebek Fiyatları Nedir?

Tüp bebek fiyatı genel olarak söylemek gerekir ise uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi ile bilgi verilmektedir. Tüp bebek fiyatı bir çok tedavi yöntemi, metodu, anne adayının durumu, tedavi planı ve deneme sayısına göre değişiklik göstermektedir.

5/5 - (1 Oy Verildi

İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Bilgiler çok iyi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir